WEL COME TO MY CYBER ADOBE
Home
welcome you all
photo shop
pradyumna`s cyber world
GAME SERVER
DRESSING TECHNOLOGY
EXTREME COMPUTTING
NASHA BULETEN
MUSICAL NOTES
JOBS FOR YOU
web master
JOBS FOR YOU

Desperetaly in need of a job.
Here are some tips & tricks to come glorious through
all your hurdles.



infosys2000
BFL
CADANCE
CHATARGEE
CITICORP
CMC
COSL
CTS
CV
DBSS
DESHAW
EASYTECH
GEOMETRIC
HCL
HONEYWELL
HUGHES
I2
IBM
INFOSYS
INTERA
INTERGRAPH
LUCENT
MASCOT
MBT
MOTOROLA
NOVELL
OTHERS
PHILIPS
RAMCO
Satyam
SIEMENS
SISL
SUN
SYNOPSIS
TATAINFO
TCS
TEXAS
TI
TISL
VERIFONE
WIPRO


Find Old Friends


undefined
More...



[Close]



[Close]


undefined


WIPRO TECHNOLOGIES
---------------Wipro Systems.
--------------
Q1) john weighe twice as much as Marcia. Marcia's weight is 60% of
Bob's weight.Dave
weighs 50% of Lee's weighs 190% of John's wight. Which of these 5
persons wighs the least?

A) Bob B) Dave C) John D) Lee E) Marcia

Ans) E


Q2) A trip takes 6 hours to compleate. After traveling 1/4 of an hour,
1 3/8hours, and 2 1/3 hours, howmuch time does need to compleate
the trip?

A) 2 1/12hours
b) 2hours, 2 1/2 minutes
c) 2 hours,5minutes
d) 2 1/8 hours

ANS) B

Q3) It takes 30 days to fill a laboratory dish with bacteria. If the
size ofthe bactiria doubles each day, how long did it take

for the bactiria to fill one half of dish?

Ans) D ( 29days)

q4) A car wash can wash 8 cars in 18 minutes,
At this rate, how many cars can the car wash wash in 3 hours?

ANS) C ( 80)

Q5) If the ratio of the areas of 2 queres is 2:1, then the ratio
of the perimeters of the squares is

ANS) C ( sqrt(2):1 )

Q6) There are three types of tickets available for a concert: orchestra
, which cost $12 each; balcony, which cost$9 each: and box, which
cost $25 each. There
were P orchestra tickets , B balcony tickets, and R box tickets sold for
the concert.
Which of the following expressions gives the percentage of ticket
proceeds due to the
sale of orchestra tickets?

Ans) B 100*12P/(12P+9B+25R)
Q7). In a survey of town of Wasco, it was found that 65% of the people
surveyed watched the news on television, 40% read newspaper,
and 25% read a newspaper and watched the news on television.
What percent of the people surveyed neither watched the news
on the television nor read a newspaper?.
Ans: (E)20%

Q8). City B is 5 miles east of City A. City C is 10 miles southeast
of City B. Which of the following is the closest to the distance
from City A to City C?
Ans: (D) 14 miles

Q9). If the area of a square increases by 69%, then the side of the
square increased by
Ans: (B) 30%

Q10). There are 30 socks in a drawer. 60% of the socks are red and
the rest are blue. What is the minimum number of socks that
must be taken from the drawer without looking in order to be
certain that atleast two blue socks have been chosen?
Ans: (E) 20

-----------------------------------------------------------------
1) problem on stock, face value, brokerage
4 questions
see RS Agrawal, edition 1998, 454page,
tabulation(ex 5) loan disbusrense by 5 banks
6 questions are intermixed.

2) Averages-7( 124page of RS AGrawal) problem on example 3
problem on age

3) page-291- 16th, simple interest-2.5%

4) problem on calculation of cost price, given market price discount
on
ANS) 270
5) frequency of the letter in give strings
--------------------------------------------

reasoning:
----------

1) problem on series non verbel series around -12 questions
2) problem on direction test
3) problem on logical venn diagrams - 10 questions
refer test of reasonong Agrawal page 239
4) blood relations problem ans) Nephew

5) analogy

bouquet: flower :: chain: link--ans

6) try questions non verbel reasoning 97edition RSAgrawal
Questions: 1,2,4,6,16,14,22,23,24,21

7) pick odd
ex 2,4,6,5,8,10 ans 8
7) Data intepretation years Vs Banks six questions
check in RS Agrawal


TISL PAPER
_________________________________
I know some 25 questions.

The technical comprises of 50 questions on C,Unix and windows.
1.const char *
char * const
What is the differnce between the above tow?.
2.In Unix inter process communication take place using?.
3.What are the files in /etc directory?.
4.About i-node numbers
5.Max relaxable permisssion value with out giving write permission
to others?.
6.About ln(linking)
7.A question on until
until (who |grep mary)
do


9.process id for kernell process
10.very first process created by kernell
11.function to repaint a window immediately?.
12.Function entry for DLL


13.win 3.1 is a ^M
14.win 3.1 supports which type of multi tasking?.^M
15.Message displayed when a window is destroyed^M
16.About fork()?^M
17.About send message and post message^M
18.Message to limit the size of window^M
19.System call executable binary file intoa process^M
20.About GDI object?.^M

---

section-1:
questions not in order.

1.distance D=rt where r & t are +ve and r is constant,as t increses then
D_________

ans:D increses irrespective of r & t

2.E=I*I*R what is the effect of E when I becomes I/2

ans:1/4E(E decreses by 4 times)

3.out of 55 eggs 5 are defective. what is % of defective eggs

ans:9/11%

4.salary is 's' per month,'x'% of salary is given as bonus, if 3 months
salary is s1,s2 & s3 then what is his salary.

ans:s1*x/100 + s2*x/100 + s3*x/100

5.consider expresion 'ab' . what happens when 'a' is divided by 'c' &
'b' is
multiplied by 'c'.

ans:value remains same.

6.area of triangle=1/2*b*h base incresed by 4 times & height is devided
by
2, the net effect of area.

ans:twice the the original area.

7.in base representation for a rupee 100 paise,then base 8
representation
what is rupee value .

ans:144

8.A>B,B>C,C=D,D>E,then which is greatest
a)A/B b) A/C c) A/E d)none

ans: c

9.to travel 'm' miles the time is 'h' hours,then what is the time taken
to
travel M miles.

ans:M*h/m

10.a sum 's' is devided into 4 parts.second person gets Rs 10 more than
first.3rd person is Rs 10 more than second, 4th is 10 more than 3rd.
how much amount do 1st person get.

ans;(s-60)/4

11.fridge cost R Rs,cover value is 5,discount d% then its new cost

ans:R-R*d/100-5(1-d/100)

12.1/8 is devided by 's' , if 's' is incresed by 2 times, what is the
result.

ans:increses two times.
section 2. letter series
-------------------------
1. a c b d f e g i __ ans: h
2. x y z u v w r s t __ ans: o
3. a c f j o __ ans:u
section 3. numerical ability
-------------------------------
1. 10099+99=10198
2. 31 - 29+2/33=__ ans:64/33
3. 2.904+0.0006=___ ans: 2.9046
4. 55/1000=___ ans:.005
5. 0.799*0.254= 0.202946
6. 200/7*5.04=144
7. 842.8 +602=1444.8
8. 5.72% of 418= 23.9096
9. 625% of 7.71=48.1875
10. 25% of 592=148.00
11. 665+22.9=687.9
12. 15% of 86.04=12.906
section 4 : DIAGRAMMING
--------------------------
each flowchart contains 5 questions .
in each flow chart,there will be 5 numbered(1,2,3,4&5)
boxes(cells).each cell we have to fill with the conditions given below.

1. 400 employee(not complete question)
different categories based on age,salary,lenth of expereince in years
ANSWER.
cell 1-c,cell2-a,cell3-b,cell4-e,cell5-d.

2. 10 balls,red,black balls.
2 points for red balls etc.. 3 points for a ball
if it is of the same colour as preceeding one..
ANSWER:
cell 1-c,cell 3-d,cell 5-d,cell 2-e,cell 4-e.
<ceded>
3.
30 coins. these are divided into 3 groups:A,B,C to find
the only largest weight coin,other 29 coins are of lower weight.
ANSWER:
D A C A C.

4.
totally there are 100 numbers to find largest(LNUM).smallest(SNUM).
ANSWER:
A _ D _ _ _
HINT;;
feed problem to adjust temperature and pressure for
optimal production.
(answer not known exactly.).

5.bag red,black balls,different condition
odd,red etc
ANSWER:
c_c__
---------------------------------end ---------------------------

there two types of jobs in wipro.1 is soft ware side
2 is hard ware side

in soft ware side there is only interview (no test)
in hard ware side both test & interview.
for software interview the main possible areas to ask are
1.a deep look into C
2.an outlook of datasrtuctures
3.operating systems
4.networking mainly ethernet,internet etc..


..................Anji

> Wipro paper(System software)
> July-1997
> ------------
>
> PART --A
> ------------------------------------------------------
> 1) abcD+abcd+aBCd+aBCD
> then the simplified function is
> ( Capital letters are copliments of corresponding letters
> A=compliment of a)
>
> [a] a [b] ab [c] abc [d] a(bc)* [e] mone
> (bc)*=compliment of bc
>
> Ans: e
>
> -------------------------------------
> 2) A 12 address lines maps to the memory of
>
> [a] 1k bytes [b] 0.5k bytes [c] 2k bytes [d] none
>
> Ans: b
>
> ----------------------------------------
> 3) In a processor these are 120 instructions . Bits needed to impliment
> this instructions
> [a] 6 [b] 7 [c] 10 [d] none
>
> Ans: b
>
> -----------------------------------------
> 4) In 8085 microprocessor READY signal does.which of the following
> is incorrect statements
> [a]It is input to the microprocessor
> [b] It sequences the instructions
>
> Ans : b
> ----------------------------------------
>
> 5) Return address will be returned by function to
> [a] Pushes to the stack by call
> Ans : a
> ------------------------------------------
> 6)
> n=7623
> {
> temp=n/10;
> result=temp*10+ result;
> n=n/10
> }
>
> Ans : 3267
> ----------------------------------------------
> 7) If A>B then
> F=F(G);
> else B>C then
> F=G(G);
> in this , for 75% times A>B and 25% times B>C then,is 10000 instructions
> are there ,then the ratio of F to G
> [a] 7500:2500 [b] 7500:625 [c] 7500:625 if a=b=c else
> 7500:2500
> --------------------------------------------------
> 8) In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are
> needed. IN this to store
> a character two words are appended .Then for storing a K characters string,
> How many words are needed.
> [a] 2k/9 [b] (2k+8)/9 [c] (k+8)/9 [d] 2*(k+8)/9 [e] none
>
> Ans: a
> ---------------------------------------------------------
> 9) C program code
>
> int zap(int n)
> {
> if(n<=1)then zap=1;
> else zap=zap(n-3)+zap(n-1);
> }
> then the call zap(6) gives the values of zap
> [a] 8 [b] 9 [c] 6 [d] 12 [e] 15
>
> Ans: b
> ---------------------------------------------------------------
>
>
> PART-B
> -------
> 1) Virtual memory size depends on
> [a] address lines [b] data bus
> [c] disc space [d] a & c [e] none
>
> Ans : a
> -----------------------------------------------
> 2) Critical section is
> [a]
> [b] statements which are accessing shared resourses
> Ans : b
> -------------------------------------------------
>
> 3) load a
> mul a
> store t1
> load b
> mul b
> store t2
> mul t2
> add t1
>
> then the content in accumulator is
>
> Ans : a**2+b**4
> ---------------------------------------------------
> 4) question (3) in old paper
> 5) q(4) in old paper
> 6) question (7) in old paper
> 7) q(9) in old paper
> ------------------------------
>






Enter supporting content here